Atac cibernetic in Romania! 15 spitale atacate

12 februarie 2024 admin Stiri


Atac cibernetic în România! 15 spitale au fost atacate de hackeri (capital.ro)

Probabil acestia nu ruleaza solutii Bitdefender, care te protejeaza de criptarea facuta de programele de tip ransomware.

„În cursul nopţii de 11 spre 12 februarie 2024 a avut loc un atac cibernetic masiv de tip ransomware asupra serverelor de producţie pe care rulează sistemul informatic HIS. Ca efect al atacului, sistemul este nefuncţional, fişierele şi bazele de date sunt criptate.

Incidentul se află sub investigaţia specialiştilor IT, inclusiv experţi în securitate cibernetică din cadrul Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică şi sunt evaluate posibilităţile de repunere în funcţiune. De asemenea, au fost activate măsuri de prevenţie exceptională şi pentru celelate spitale care nu au fost afectate de atac.

Ministerul Sănătăţii, în parteneriat cu instituţiile din domeniu, monitorizează atent situaţia pentru remedierea cât mai rapidă a disfuncţionalităţilor. În toate spitalele în care funcţionează acest tip de sistem informatic, au fost luate măsuri de siguranţă, limitare internet, salvare date pe suport extern, etc”, a informat, luni, Ministerul Sănătăţii.


 

atac, atac cibernetic, Romania,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Powered by WordPress. Designed by elogi.